Werkgroep Stadslandbouw Lindenholt telt nu 19 deelnemers met heel verschillende achtergronden en kwaliteiten maar met een gemeenschappelijke drijfveer namelijk het verbeteren van de sociale samenhang in onze mooie groene en waterrijke wijk.
Stadslandbouw oftewel een groente- en fruittuin is daartoe een middel, een groeibriljant want hoe meer mensen er aan mee gaan doen, hoe meer mensen met een klein bestedingspatroon we kunnen helpen en tevens kunnen uitnodigen om met ons mee te gaan doen met welke vaardigheid dan ook. We hebben een klein perceel in gebruik genomen met respect voor de bodem en de voedende kracht die daar vanuit gaat. We telen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen en hebben inderdaad last van plagen, slakken bijvoorbeeld en een veel te snel hazenjong.
Onze werkgroep is een subwerkgroep van de in 2020 opgerichte Werkgroep Lindenholt Groen. Twee IVN natuurgidsen die door corona niet meer konden gidsen doorkruisten de wijk om te kijken hoe de natuur er voorstond en ontdekten natuurlijk het grote gebrek aan biodiversiteit. Plannen werden gemaakt en met gemeente beambten besproken en er ontstond een diversiteit aan activiteiten van een verbetering van het maaibeleid, naar het ecologisch verantwoord knotten van jonge wilgen en het onderhoud, herstel en de nieuwe aanleg van poelen in de wijk als biodiversiteits hot-spots.
Van meet af aan behoorde de aanleg van een groente- en fruittuin onder eigen beheer tot de plannen. Aangezien de wijkregisseurs in onze wijk aan de slag gingen met het programma Stadsdeelprogrammeren, waarvan Ontmoeten een van de 3 hoofdthema’s is, paste ons initiatief- een tuin als middel om de sociale cohesie te verbeteren- perfect in het plaatje. En zo kregen we op 15 januari 2024 toestemming om een niet meer gebruikt honkbalveld om te toveren tot een plek in de wijk waar bewoners bezit van nemen, van gedachten wisselen, nieuwe kennis en ervaring opdoen terwijl ze groente telen, fruitbomen snoeien, een clubgebouw inrichten, even lummelen.